Cairns avasi silmäni!

Moikka!

We really made it!!
Reppureissaus alkoi siis about viikko sitten ja päädyttiin eka Cairnssiin!  Mä vaan rakastuin siihen paikkaan! Toki onhan se ihan erilainen mitä Melbourne tai Sydney. Ei miljoona kaupunki mutta pieni ja kaunis ja lämpöä riittää vaikka talvi onkin. Tämä taas avas mun silmät kuinka kauniita paikkoja on oikeesti paljon ja oon nähny vasta niin vähän! Haluan nähdä ja kokea enemmän!

Kuitenkin ei oltu Cairnsissä kuin 3 päivää ja muutettiin työnperässä noin 200 kilometriä Cairnssistä! Tämä on tämmönen pieni kylä mutta ei oikeestaan haittaa yhtää! Asutaan tälläsessä hostellissa jossa asuu about 20 ihmistä ja melkein kaikki tekee farmiduunia tässä lähistöllä. Tämä on ku pieni koti jossa asuu kaveriporukka! Kaikki vaikuttaa tosi kivoilta! Ihmisiä ympäri maailmaa ja tottakai olen ainut suomalainen! haha en ikinä löydä suomalaisia mistään jos oon reissaamassa.. :D Mutta anyway. Mulle sanottiin et pitäs odottaa 2 viikkoa et saan alottaa työt joten nyt sit lomaillaan täällä 2 viikkoa.

Toi mun kaveri on jo sen toisen vuoden viisumilla täällä joten se ei ilmeisesti saa tehdä täällä farmiduunia tai siis meille sanottiin et sen pitää hakea luultavasti jotain muuta työtä. Täällä on yks huoltoasema johon sen pitäis mennä mut ei sitä vissiin kiinnosta :D Se miettii nyt lähteekö takas Cairnssii tai jonnekki muualle tekee töitä vai jääkö tänne säästään rahaa. Mun pitää nyt tehdä päätös et jos se lähtee niin lähdenkö mukaa ja tekeen jotain muuta, mikä tarkottaa sitä etten saa mun toisen vuoden viisumiia, vai jäänkö uhkarohkeasti tänne yksin tuntemattomien kanssa keskelle ei mitään! Pitää nyt kattoa! Voi se olla et teen ison riskin ja jään tänne yksin ilman tukea ja turvaa!
Mut enköhän pärjää ku luottaa vaan itteensä ja päättää et pärjää! Ainut ongelma mulla oikeesti on vielä hieman tää mun kielipää! Tottakai oon oppinu ihan tajuttomasti ja pystyy kyllä komnikoimaan ihmisten kans hyvinki mut silti aina jännittää et jos ei osaakkaa riittävästi tms. :D

Kaikki ketkä mun snapchattia seuraa (jos et seuraa niin nimi: noorakurkela) on varmaan nähny kivoja ja sit taaas vähemmän kivoja kuvia ja videoita siellä. Päivitän sinne aika paljon kuvia ja videoita eli jos kiiinnostaa niin kannattaa seurata sieltä matkantekoa. Oon ikikiitollinen että löysin kaverin täältä josta on itseasiassa tullu mun paras kaveri enkä tosiaan osannu kuvitella löytäväni sitä täältä! Mutta oon niin ilonen että mun ei tartte matkustaa yksin kokoaikaa ja saan jakaa nämä kokemukset jonku kans.. Nyt vaan toivon ettei se lähde vielä vaan pysyy munkaa vielä muutaman kuukauden ennenku jatkan matkaa yksin.

Mutta nyt lähden liikenteeseen niin katsellaan.. :)

ps. Ihania kuvia ihanasta paratiisista!! En tietekää kaikesta ees jaksanu ottaa kuvia mutta dääämn se oli kaunis mesta! Todellakin meen takaisin sinne ku farmipäivät tehty ja luultavasti joku viikonloppu myös!


Kommentit

 1. Näyttää kyllä melkoiselta paratiisilta, pakko myöntää! <3

  VastaaPoista
 2. Moi Noora! Ihan sattumalta eksyin sun blogiin ja teki mieli kirjoittaa sulle :)

  Ma olin itsekkin farmilla pari vuotta sitten Pohjois-Victoriassa, menin sinne ihan yksin ja mua jannitti niin paljon lahtea sinne kun kaveri jatkoi matkaa toiseen suuntaan. Kielitaitoni oli aika alkeellinen ja "painajaisekseni" working hostellissa oli enimmakseen vain jengia UK:sta eli en ymmartanyt niiden slangia jne juuri yhtaan. Turhaa pelkasin kuitenkin: itse farmihommissa ei juuri englanninkielta tarvinut (mita nyt osas farmareita moikata "g'day, how's going mate" haha), parin viikon jalkeen sitten rohkaistuin vain liittymaan muuhun jengiin ja puhumaan englantia ja farmilta lahdin sitten 4kk jalkeen jatkamaan matkaa yhden englantilaistyton ja kanadalaistyton kanssa. Jaa ihmeessa siis tekemaan toisen vuoden viisumisi sinne, kylla sa siita rohkaistut ja toi 4kk farmihomma oli mulle ainakin sellainen kielikylpy etta sielta lahtiessani sitten puhuinkin jo melkein sujuvaa englantia seka myos kasvatti kokemuksena mua itseani, oon nykyaan paljon rohkeampi ja ulospainsuuntautuneempi kuin suomesta lahtiessani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana!! Olipa rohkaiseva kommentti! Jooo päätin ottaa riskin ja jäädä tänne!:) enköhän mä selvii! Kaikki muutki kuitenki nuoria matkustelioita! Onneks mun kielipää nyt on kuitenki sen verta hyvä et kyl mä ymmärrän lähes kaiken mitä noi puhuu mut silti jännittää aina et mitä jos tulee jotai mitä en vaa osaa jne!:D tiiän et tyhmää ees ajatella näin koska en voikkaa osata viel kaikkee ja se on normaalia jos ei kaikkia osaa!:D mut kiitos! 😘

   Poista
 3. Mua kauheesti kiinnostaa millä helkkarilla rahoitat nuin hintavan reissun? Keräsitkö vuosikaudet töitä tekemällä rahaa? Vai maksaako sun porvarivanhemmat ton reissun? Pelkät lentoliput toiselle puolelle maapalloa maksaa tämmösen tavis opiskelijanuoren pörssille niin maan pkeleesti, mutta maksaahan tuo paikanpäällä oleskelukin.. Juu paikanpäällä teet ilmeisesti töitä, mutta se tuskin kattaa kuin minimaalisen osan matkasta?

  VastaaPoista
 4. Alko vituttaa tää kommentti sen verra ettei ees kiinnosta vastata! Omasta pörssistä rahat lähtee..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

YKSINÄISYYS MATKUSTELLESSA

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA