Jouluksi Suomeen ja uuden matkakohteen valinta

Moikka ihanaiset ihmiset! :)

Uutisia luvassa! Mun farmityöt täällä Australiassa on ylittäny jo yli puolen välin!! Tuntuu ihan hullulta, että on niin vähän tätäkin jäljellä.. Matkasuunnitelmiin tullut hieman muutoksia, niinkun osasin odottaakkin, mutta hyviä sellaisia ;)

Nimittäin mun paras kaveri Vilma suomesta, on tulossa tänne marraskuun alussa ja matkustellaan yhdessä East coast Cairnssistä-Melbourneen. Paikat aikalailla pysynyt samassa, mitä mainitsin aikaisemmassa postauksessa. Toki muutama paikka jouduttiin ottaa listalta pois, koska aikaa meillä on vain kuukausi! Saadaan siis pitää kiirettä, ja ei voida olla yhdessä paikassa kauaa! Todennäköisesti Brisbanessa ja Byron bayssa tulee oltua hieman pidempään, mitä muissa paikoissa, mutta aikaa meillä on joka kaupunkiin noin muutama päivä!


Reppureissaus alkaa siis kunnolla taas marraskuun alussa, mutta voi olla että en kerkeä päivittämään paljoa blogin puolelle siinä vaiheessa tiukan aikataulun vuoksi, mutta voin luvata että postauksia on tulossa jokaisesta paikasta, viimeistää sit kuin on yhtäään aikaa enempäää :)


Niinkuin otsikosta jo näätte niin, päätin sittenkin lähteä suomeen jouluksi, ja palata takaisin sitten joskus. Aikaa, jonka vietän suomessa, en vielä tiedä. Todennäköisesti tulee olemaan about, kuukausi tai kaks, ja sit uuden paikan valloitus! Melbournessa meidän siis täytyy olla joulukuun alussa, koska lento meillä on Hong Kongiin siinä joulukuun alussa, eli vietetään Hong Kongissa muutama päivä ennen lentoja suomeen. 8.12 meillä on LENNOT SUOMEEN!


Oon erittäin innoissani lähdössä reissaamaan farmitöiden jälkeen, ja tuntuu ikuisuudelta oottaa sitä päivää että pääsee lähteen! Mut kaksi kuukautta ja oon taas matkalla ja kunnolla! :) Ja tuntuu hullulta kuvitella et oon menossa kotiin pian! Oon tosi innoissaan lähdössä kotiin, mutta toisaalta taas haluaisin olla täällä joulun ja uudenvuoden, mutta nyt kyllä alko kelkkahimot himottaan niin paljon, että pakko päästä! :D

Nyt seuraava päätös pitäs päättää! Suomessa en tuskin viihdy kuukautta tai kahta kauemmin, niin haluaisin lähteä käymään jossain muualla, ennen ausseihin palaamista! Päätöstä en osaa tehdä, että mihin! Uusi-seelanti, Bali, Kaakkois-Aasia, Filippiinit, Singapore vai joku paikka Euroopasta! Aikaa en tiedä, kuinka kauan voisin siellä olla, mutta minulla ei ole mitään kiirettä mihinkään, niin ken tietää.  Mihin sä lähtisit? Saat auttaa mua valitseen seuraavan reissu kohteen, ennen Australiaan palaamista. Mikä on ollut sun lempipaikkoja, missä olet käynyt?


Kommentit

 1. Tuo on kyllä ihana fiilis, kun reissusuunnitelmat on vielä avoinna. Meillä on tällä hetkellä ihan sama "ongelma" (jos sitä nyt voi ongelmaksi kutsua), eikä vielä tiedetä talven matkan kohdetta. Liikaa vaihtoehtoja, joista en osaa yhtään päättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Liikaa valinnanvaraa niin ei osaa päättää;) toivottavasti löydätte mieluisan kohteen:) tsemppiä etsimiseen!:)

   Poista
 2. Voi kuulostaa hyvältä! Nauti vapaudestaai täysin rinnoin! Meidän reissuun lähtöä seuraavaa jouduin odottamaan jouluun saakka. Sitten onkin pari Reissua luvassa. Töissäolevan ongelmia siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kyl onnellinen et oon vapaa menemään ja tulemaan miten haluan!!:) toivottavasti säki pääset reissuun heti ku loma tulee!:)

   Poista
 3. Yksi kysymys, mistä ihmeestä revit rahat jatkuvaan lentelyyn ja reissailuun ylipäätään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä käydään sitä varten ja säästetään rahaa;)

   Poista
 4. Irlanti, Dublin. Sun täytyy käydä siellä. Ensiksikin siksi, että Irlanti on hyvin monipuolinen maa, Dublinin ydinkeskustan sykkeessä on uoeat shoppailu- ja kaupunkilomailumahdollisuudet sekä upeita nähtävyyksiä museoineen, kirkkoineen ja linnoineen. Etäänpänä löytyy aivan uskomattomat vuoristomaisemat, vanhoja taloja ja muurien ja linnojen raunioita, pieniä kyliä täynnä mysteerejä -sekä tietenkin lampaita, PALJON! Vuoristoille kannattaa lähteä vaeltamaan, löytyy mahtavia vesiputouksia ja kaikkea muuta upeaa. Jossain päin Dublinia tai sen lähialueita vuoristojen ja metsikön keskellö on upea linnamainen vanha sisäoppilaitos joka toimii majatalona. Pihassa upea idyllinen puisto ja vanhoja hautoja, uhkuu historiaa ja mysteerejä. Paikan emäntäkin on hyvin koominen, muistuttaa hampaineen päivineen Nanny mcpheetä!! Glendaloughin kylässä löytyy eräiden majoitusmökkien lähettyviltä mystinen alttarimainen rakennus, kiviseinämät oviaukoilla ilman kattoa, sisällä puu jossa roikkuu kelloja ja rusetteja, takana synkkä korkealle nouseva metsä. Siihen paikkaan liittyy jokin pelottava tositarina liittyen nunniin, en ole saanut selville mikä. Läheltä löytyy suosituin turistikohde, ja vanha pieni linna korkean, suloisen puolustustorninsa kera. Irlannin historia on muutenkin todella kiehtova, raaka, ja mystinen. Nam! Irlannissa tosin sataa paljon, mutta kesä on pidempi kuin suomessa. Syksyllä lämpöä ja kesäkelejä riittää vielä 30c asti. Mutta pidemmällä suomen syksyä, myös irlannissa koittaa sateiset säät. Ota siis huomioon hyvä aika mennä sinne. Lokakuussa vietetään myös st. Patrickin päivää, valtava ja upea elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla!! Irlanti onkin mun listalla mihin oon menoss jossain vaiheessa mut en oo aikasemmin tosta Dublinista ollu kiinnostunu mut alkopas äkkiä kiinnostaa! Toki oon enemmän rantalomalle ja maisemien perässä, mitä esim museoiden ja kirkkojen jne! Mut varmaan niitäki vaan pitäs kiertää niin alkaisi kiinnostaa!!:) kiitos kommentista! Laitan korvan taakse;)

   Poista
 5. Meidän pienellä matkustuskokemuksella Uusi Seelanti saisi ääneni :-)
  Tosin Bali on meilläkin vielä kokematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummatki valinnoista ehottomasti listalla, mutta mietin tekeväni isompaa reissua uuteen seelantiin, niin siksi ehkä kallistuisin nyt tohon baliin! Mut saa nähä nyt!:D

   Poista
 6. Sinulla on jännät ajat edessä, ainakin itse tykkään, että kun on reissu jota odottaa on aina mukavaa pientä jännitystä ilmassa. Kaliforniassa asuvana mun pitää tietenkin sanoa, että tänne tottakai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Todellakin!! Oon innoissani lähdössä jo ja sen avulla jaksaa viel vähän tehdä töitä!:) ja kalifornia kuulostaa hyvältä! Oon yhdesti siellä
   Käyny mut vain muutaman pv visiitillä, joten pitää palata sinne kyllä! Nyt kuitenki ajattelin jotain paikkaa suht lähellä australiaan, tavallaan puolivälissä tms!:) katsotaan nyt!:)

   Poista
 7. Tervetuloa Suomeen :) Bali voi olla hyvä vaihtoehto, jos et oo siellä vielä käynyt tai sitten esim. Vietnam. Uusi-Seelanti kuulostais omiin korviini parhaimmalta vaihtoehdolta kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) joo kyl taitaa olla et kallistun tohon baliin seuraavaksi ja teen isomman reissun sit uuteen-seelantiin!:)

   Poista
 8. Mulla on ensi vuoden matkasuunnitelmat täysin levällään, mutta niitä on ihana suunnitella. Balilla en ole käynyt, mutta haluaisin kovasti. Ehdotan sitä kuitenkin sulle kohteeksi ennen Ausseihin palaamista. Kivaa reissun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo bali tais viedä selvästi voiton joten sinne pääätän suunnata seuraavaksi;) ja onhan se nyt paikka mikä pitää kokea!:) kiitos paljon!:)

   Poista
 9. Kyllä mäkin lähtisin Balille, koska en ole siellä vielä koskaan käynyt :). Mutta todennäköisesti tässä muutaman kuukauden sisään olen käynyt senkin kohteen tsekkaamassa. Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo bali vei voiton kevyesti!!:) se siis seuraava reissukohde!!:) hyvää matkaa sullekkin jos sinne päädyt!:) ja kiitos!:)

   Poista
 10. Kuulostaa ihanalta ja mukavahan se on fiilistellä eri kohteita mikä niistä sitten kolahtaa parhaiten! Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ihana vertailla paikkoja et mikä seuraavana kohteena mut ainut miinus täs on se että ku alkaa vertailee ni sit se vasta onkin vaikee valita!;) nautin kyllä!

   Poista
 11. Aijai Cairnsistä Melluun kuukaudessa on kyllä nopee! Mutta kyllä sen siinä pystyy hurauttamaan. Ihana itärannikko <3 Paluumatkalla Suomesta pysähtyisin ehkä matkan varrella jossain Kaakkois-Aasiassa, mihin sitten sopivasti halvat lennot saa. Joku pikkusaari Thaimaassa, tai Bali...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän! Ja oikeen harmittaa että ei oo ku se kuukausi aikaa tohon itärannikkoon mutta toisaalt oon kuitenkin palaamas tänne ni voin vaikka kiertää sen uusiksi jos siltä tuntuu;) ootan kyllä niin innolla tuota reissua!!:) joo Bali näillänäkymin on se seuraava kohde! Vei ylivoimaisesti johdon tässä skapassa;) eli luultavasti se sit tulee oleen se seuraava kohde;)

   Poista
 12. Uusi-Seelanti! Suosittelen todellakin. Niin ihana maa. Varsinkin kun on suht "lähellä" Australiaa. Niin kauas on hirmu vaikea lähteä vaikkapa Suomesta käsin. Mä olen nyt Balilla ja onhan täälläkin kivaa, mutta Uusi-Seelanti on upeempi ja monipuolisempi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Saapa nyt nähä! Uusi-seelanti on vaa sellane kohde et sinne haluttais asumaan niinku pidemmäksi aikaa ni siksi mietin tota balia nyt et jos sen kävis ja sit toisen aussivuoden jälkeen menis uuteen-seelantiin ni jos alkaa sit aussi-ikävä painaa ni voi karata naapuriin;)

   Poista
 13. Minä nyt en ole mikään hyvä asiantuntija sun ikäiselle : D .... Mutta sanoisin Filippiinit. Se oli hieman liian alkukantaista kohta viisikymppiselle, mutta hintatason puolesta ja kun on pitkää pinnaan, niin voisi sopia oikein hyvin nuoremmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta;) se on kyl pakko käydä kokee jossai vaihees:)

   Poista
 14. Uusi-Seelanti on upea! Kerran oon käynyt ja ens vuonna todennäköisesti sinne working holiday viisumilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen uskon! Se on top-1 mihin pakko päästä mut teen sinne varmaa sit isomman reissun toisen aussivuoden jälkeen!:)

   Poista
 15. mahtavia reissuja - on mahtava fiilis kun koko maailma on avoin

  VastaaPoista
 16. Ehdottomasti Kaakkois-Aasia! Toisaalta Euroopassa reissaaminenkin esim. reilaten on siistiä. :)

  VastaaPoista
 17. Noista sun vaihtoehdoista valitsisin kyllä Balin. Ihastuin siihen niin kovin nyt kesälomareissulla, meininki on rentoa, maisemat kauniita ja aika pienelläkin rahalla selviää pitkiä aikoja! Ihanaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo päätin et seuraava kohde on bali;) uskon että rakastun minäkin!!:)

   Poista
 18. Hei aika vanha postaus, mutta päätin kommentoida kun itsellä sattumalta samanlaiset suunnitelmat :D Mennään ensin Balille ja Singaporeen ja siitä Australiaan WH-viisumilla, oon saanu hyviä vinkkejä sun blogista, kiitos siitä!:) Huikeeta reissuu sulle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA

AUSTRALIAN TAPPAVAT MERIHIRVIÖT