KIITOLLINEN VUODESTA 2016

Matkabloggaaja Mirka kirjoitti erittäin hyvän postauksen siitä, miten välillä pitää muistaa olla kiitollinen asioista ja muistella niitä hyviä asioita elämässä. Päätin, näin vuoden lopuksi muistella ja ajatella asioita joista olen kiitollinen. Ainahan elämä ei voi olla helppoa, ja on normaalia että välillä asiat ei mene niinkuin haluaisi niiden menevän. Olen yrittänyt itsekkin opetella ajattelemaan enemmän positiivisesti ja olemaan kiitollinen asioista, koska on vaan totta että liian moni ihminen ajattelee asiat liian negatiivisesti ja unohtaa olla kiitollinen niistä asioista, ihmisistä, ja terveydestä mistä pitäisi muistaa olla. Näin joulun alla on hyvä rauhottua ja tehdä lista aakkosten mukaan aiheista, joista on kiitollinen. (muutamaa kirjainta en laittanut, kun ei keksinyt kirjaimesta mitään)Australia- Vuosi Australiassa opetti mulle juurikin tämän tärkeimmän opetuksen. Ole kiitollinen elämästäsi ja niistä asioista, mitä sinulla on elämässäsi. Australia opetti minulle ihan todella paljon ja opin älyttömän paljon asioita itsestäni. Viime vuosi Australiassa olikin elämän vaikein, mutta ehdottomasti paras ja opettavaisin vuosi. Niin paljon ihania muistoja ja paikkoja, joita en ikinä unohda! Kiitollinen kaikista hetkistä siellä.

Byron bay- Paikka johon minun sydän jäi.. Byron bay on Australiassa sijaitseva pienehkö "hippikylä", joka vain upposi minuun ihanalla tunnelmallaan ja ihmisten ystävyydellään. Niin kaunis luonto ja upeaakin upeampia rantoja. Paikka jota tulen kaipaamaan aina, ja jonne varmasti tulen muuttamaan joku päivä.  

Cardwell- Toinen paikka jota en unohda ikinä. Kaunis ja pieni kylä, keskellä ei mitään, jossa oli minun koti 4 kuukauttaa. Täällä oli minun työpaikka ja hostelli, jossa asuin ja jota kutsuin kodiksi. Muistan ikuisesti kaikki ihanat ystävät ja muistot sieltä. 


Englanti- Olen kiintoinen siitä, miten olen oppinut vihdoinkin kielen, jota tulen tarvimaan paljon elämässäni.. Minut tuntevat tietää, etten ole puhunut Englantia sanaakaan ennen reissuun lähtemistä. Nyt pystyn puhumaan hyvää kieltä ja vihdoin uskon, että tulen pärjäämään tulevaisuudessa myös kansainvälisesti.

Fitzroy island- Paikka mihin myös rakastuin ensisilmäyksellä. Kristallinen sininen vesi, ihanat koralliriutat alkavat rannalta asti, vuoristomaisemat, palmupuut ja erilainen maaperä ovat kuin satukirjoista. Niin kauniita maisemia en ole nähnyt vielä missään muualla. 

Halu oppia- Halu oppia on mulle iso juttu. Ihmisestä jota ei kiinnostanut mikään, on kasvanut nuori nainen, kuka haluaa oppia paljon asioita maailmasta, ihmisistä, luonnosta ja elämästä muutenkin. Ennen matkustelua tätä ei paljon tapahtunut, mutta matkustuksen yhteydessä, minusta tuli tosi "utelias" näkemään uusia paikkoja, ja oppia niiden historiasta. Halu oppia kasvaa lisää ja lisää, ja tästä olen hyvin kiitollinen.Ihmiset- Kiitollinen ihmisistä, keihin olen tutustunut ja ketkä ovat opettaneet minulle paljon asioita. Niin hyvät kuin pahatkin ihmiset, olen kiitollinen kummistakin. Jokainen ihminen antaa jonkunnäköisen opetuksen elämässä.  

Joulu-  Huomenna on jouluaatto, ja saan viettää sen perheeni kanssa. Rakastan joulua, kun vietetään aikaa yhdessä pelaillen, syöden ja nauttien vaan rennosti. Ihana olla kotona joulu, koska näin vuoden poissaollessa missattiin varmaan jonkunverran asioita, niin on ihana rauhassa jutustella ja nauttia toisten seurasta.

Koti- Koti on aina koti. Vaikka olin pitkään pois, kotiin voi aina palata. Koti ei muutu, mutta ihmiset muuttuu. Pitää muistaa olla kiitollinen turvallisesta ja ihanasta perheestä ja kodista. Lämpö- Kaikki tietää, että rakastan aurinkoa, rantoja ja palmupuita, niinkuin monet muutkin. Vietin vuoden lämmössä ja aurinkorannoilla, joten olen kiitollinen tästä. 

Matkustus- Niin paljon oon kiitollinen tästä, että on mahdollisuus matkustella. Kaikilla siihen ei ole mahdollisuutta, joten erittäin kiitollinen, että minulla on mahdollisuus tehdä juuri tätä mitä rakastan. 

Nähtävyydet- Olen nähnyt niin kauniita, ja opettavaisia maisemia, nähtävyyksiä, vuoria, kallioita ja rantoja, että mun silmät on auennut oikeella tavalla ja halu oppia tätä maailmaa ja luontoa on kasvanut. Tästä olen kiitollinen.Onnellisuus-  Onnellisuus ei todellakaan ole itsestäänselvyys kaikille kuten minulle. Ne hetket jolloin tunnen onnellisuutta tai hyvää mieltä, on isoita hetkiä mulle, ja näistä olen enemmän kuin kiitollinen.  Vaikeiden asioiden kautta oppii arvostamaan niitä pienempiäkin asioita ja iloitseen niistä pienistä arjen ihanuuksistakin.

Pelkojen selättäminen- Olen kohdannut tänä vuonna enemmän kuin ikinä, mun pelkoja. Olen ottanut riskejä ja kohdannut pelkoni niiden voittamiseksi ja niin on tehty. Suurimmat pelot on voitettu ja pienemmät on kadonneet. 

Riskit- Olen ottanut tänä vuonna äärettömän paljon isoja riskejä ja hulluja harppauksia, mutta en kadu niitä hetkeäkään. Oman mukavuusalueen ulkopuolella oleminen opettaa aivan mielettömästi asioita, mitä et oppisi ilman tätä. Kiitollinen myös näistä isoista riskeistä, mitä olen ottanut. Suomi- Suomi on aina myös Suomi. Vuoden poissaoltuani, tuntuu että katson vaaleanpunaisten silmälasien läpi ja ihastelen jokaista lumista (nyt ei kyllä enää lunta ole, ja vettä sataa) puuta, ja katson ihania lumisia maisemia. 

Terveys- Ja tietenkin  terveys. Etenkin viimepäivinä olen ollut äärimmäisen kiitollinen omasta, ja läheisteni terveydestä. 


Unelmat- Kiitollinen jokaisista unelmasta, jotka on toteutunu. Unelmat on tehty toteutettaviksi ja yritän parhaani mukaan jatkaa niiden toteuttamista. Mielestäni paras fiilis on, kun olet unelmoinut jotain asiaa pitkään, ja se toteutuu. 


Vuosi 2016- Ylipäänsä koko vuosi on ollut elämäni paras ja opettavaisin vuosi. Minulla on semmonen tunne, että tämän vuosi oli vasta alkua, ja vielä isompaa ja parempaa on tulossa. Kiitollinen joka hetkestä! 

Ystävät- Viimisimpänä muttei vähäisimpänä, ystävät. Niin kiitollinen, että mulla on ihania ystäviä ketkä tukee, vaikka ratkasu olisi vaikeampikin. En olisi tässä, jos minulla ei olisi näin ihania ystäviä. Myös ne ystävät ketkä asuvat kaukana, ja keitä en ole nähnyt pitkään aikaan. Kiitollinen jokaisesta. 


HYVÄÄ JOULUA JOKAISELLE!Kommentit

 1. Kiva kun teit myös tällaisen postauksen. Ihania asioita sullakin on elämässä. Tuo tatska on muuten ihana <3. Ja Australia. Toivon niin, että pääsen sinne pian takaisin. Ihanaa joulua sulle ja seikkailuntäyteistä uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! On ihania asioita elämässä. Sitä vaan joskus unohtaa olla kiitollinen näistä asioista. Oi toivottavasti pääset ihanaan Aussilaan takaisin. Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 2. Mä olen myös huomannut, että elämässä kannattaa olla kiitollinen pienistäkin asioista ja pitää yrittää keskittyä niihin hyviin asioihin. Toki elämässä ei aina voi olla onnellinen, mutta negatiivisuuteen ei saa jäädä vellomaan. Pienistäkin positiivisista asioista saa paljon energiaa, kun vaan osaa oppia nauttimaan niistä. Kivan listauksen olet tehnyt, siitä löytyi paljon positiivista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä. Negatiivisuudesta ois hyvä jokaisen päästä irti.. Enemmän positiivisuutta, niin saadaan mielestäni tähän maahan jotaki tolkkua :D Kiitos!

   Poista
 3. Tämä on hieno idea listata näitä, ja on ollut kiva lukea parikin erilaista listausta. Niin totta, että pieniäkin asioita arvostamalla ja niistä kiitollisena saa paljon. Ja niistä huonoistakin kokemuksesta, mun mummo sanoi aina, että jos mitei tee, mitei satu - sillä mennään aina :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä lista kiitollisuudesta. Viime vuosi on antanut sinulle paljon hyviä asioita, kasvattanutkin. On lohduttavaa, että pahatkin asiat tuovat mukanaan jotain hyvää - vaikkei juuri sillä hetkellä sitä näkisikään.

  Mäkin tykkään sun tatuoinnista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viime vuosi antoi paljon, ja todellakin kasvatti.

   Poista
 5. Opitko englannin siis täysin vasta reissunpäällä? Wou!! Mahtavaa että olet oppinut - se avaa maailmaa tosi paljon :) Ihana listaus! Muistetaan olla kiitollisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opin joo! En puhunut englantia yhtään ennen reissua.. On joo huomattavasti helpompi olla ja matkustaa, kun pystyy komnikoimaan ihmisten kanssa. :) Kiitos

   Poista
 6. Itsekkin jännttänyt englanninpuhumista aina reissuilla mutta sitä äidinkielenään puhuvat vaan ovat kiitollisia ja ihmettelevät miten hyvin Suomalaiset sitä puhuvat vaikka omaan korvaan se onkin rallienglantia :D Puhumalla oppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Ja monet sitä äidinkielenään puhuvat, ovat kateellisia meille muille ketkä puhuvat paria tai useampaakin eri kieltä.

   Poista
 7. Kiva listaus, ja hyviä aiheita olla kiitollinen! Toivottavasti suuri osa unelmistasi käy toteen myös tulevana vuonna! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 8. Niin paljon asioita, niin Sinulla kuin itse kullakin, joista voi olla kiitollinen. Myös silloin, kun elämässä on joltain osin haasteita. Kiva juttu ja etenkin näin vuoden loppuun sopien!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä postauksesta. Välillä on oikeasti hyvä pysähtyä miettimään, miten hyvin asiat loppujen lopuksi ovat ja mistä kaikesta voi olla kiitollinen. Allekirjoitan monta "kirjainta" listauksestasi, ja erityisesti Australiaan liittyvät jutut ovat lähellä sydäntä. Itsellenikin vuosi 2015 ja 2016 ovat olleet varmaan eniten elämää muuttavat. Erityisesti 2015 oli jopa aika rankka vuosi, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Jos sopii, niin varastan tämän aiheen ja teen itsekin vastaavan listauksen vuoden viimeisille päiville :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Sopii tietty et teet vastaavanlaisen. Tämähän lähti mirkalta liikkelle joten ehdottomasti mukaan vaan. Tämä on hauska tapa miettiä asioita. :) Toivottavasti vuosi 2017 tuo sinulle ihania juttuja mukanaan.

   Poista
 10. Todellakin vuodenaikaan sopiva postaus: ennen uuden vuoden alkamista on hyvä vähän katsoa taaksepäin ja miettiä niitä asioita, joista on oikeasti kiitollinen. Niitä löytyy yllättävän paljon. Ja eikö olekin ihanaa, että ystävät alkaa aakkosten loppupään kirjaimella? Heistä saa hienon lopetuksen listalle, sillä heistä meidän jokaisen täytyy olla kiitollinen.

  VastaaPoista
 11. Välillä tekee kyllä hyvää keskittyä asioihin, joista voi olla kiitollinen. Tai itse asiassa silloinkin kun on vaikeaa, kannattaa vaikka väkisin muistella niitä positiivisia asioita, niin jotenkin ne vaikeudetkin alkaa tuntua pienemmiltä. Tällainen lista olisi itse asiassa hyödyllistä tehdä, vaikka sitä ei missään julkaisikaan. Ihan vain itselle.

  VastaaPoista
 12. Ihana hyvän mielen postaus! Ja jutusta välittyy myös vahvasti se kuinka tärkeä vuosi sinulla on takanasi.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa itsetutkiskelua! Harvoin sitä itsekin pysähtyy miettimään, miten hyvin asiat loppujen lopuksi on. Ja kun näin tulee tehtyä, on yleensä reissussa. Ihme juttu! Pitää mennä merta edemmäs "kalaan", jotta huomaa miten etuoikeutettu sitä tässä maailmassa oikein onkaan. Ihanaa vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
 14. Kiitollisuus on hieno taito, mikä ei tosiaan ole itsestäänselvyys kaikille. Siksipä onkin juuri hyvä välillä muistutella itseään niistä asioista mistä on syytä olla kiitollinen :)

  VastaaPoista
 15. Voi että! Tää oli niin ihana. Juuri näin. On niin paljon pieniä asioita, joista voi olla kiitollinen. Aina ei edes tajua, kuinka paljon niitä on ennenkuin pysähtyy oikein miettimään, mitä kaikkea hyvää omassa elämässä on.

  VastaaPoista
 16. Hieno vuosi on sinulla ollut. Joskus on tosiaan hyvä pysähtyä ja miettiä, mitä kaikkea hyvää omasta elämästä löytyy, eikä vain keskittyä siihen, mitä haluaisi tai mitä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä ihan mieletön, ja toivottavasti ensivuosi vielä parempi. Kiitos!

   Poista
 17. Pitää kyllä muistaa aina pysähtyä hetkeksi kiittämään kaikesta mitä onkaan saanut ^_^ Hyviä juttuja :)

  VastaaPoista
 18. Australian vuosi on antanut sinulle paljon ja varmasti tuollaiset vuoden irtiotot kasvattavat ihmistä kuin ihmistä. Monesta asiasta saa olla kiitollinen. Usein ne asiat muistuvat mieliin vasta kun ne menettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! ja kyllä vuodessa kasvaa ihan mielettömän määrän henkisesti..

   Poista
 19. Ihana postaus, tää Mirkan kiitollisuushaaste oli kyllä niin kiva tehdäkin! :) Toi sun pieni aaltotatuointi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tää oli kyl hauska tehdä. :) Ja tatuointi on kaverini, ei minun.. Mutta se on kyllä ihana!

   Poista
 20. Joo, onnellisuus ei ole lainkaan itsestäänselvyys. Minä tuppaan olemaan usein masentunut ja onnellisuuteen joutuu poikkeuksetta tekemään hommia. Minun on vaikea ymmärtää sitä, että ihminen voisi olla perusonnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä.. Sama täällä.. Mutta eiköhän me joskus opita ;) Sekin on jo paljon, jos uskaltaa sen ääneen sanoa.

   Poista
 21. Tosi mukavasti kirjoitettu oikealla asenteella! Posin kautta! Niin kuin joukkueemme kapteeni aina muistuttaa...

  VastaaPoista
 22. Itsellekin matkustaminen ja irtiotto (vähän venynyt sellainen) siitä perinteisestä arjesta on tuonut niin paljon kiitollisuutta ja onnea elämään, että pienet vastoinkäymiset eivät enää muserra. Mä lähdin myös ilman kielitaitoa vaihtoon Belgiaan ja onneksi lähdin, vaikka pelkäsinkin, että en pärjää. Hyvin pärjäsin ja nyt puhun sujuvasti, tähän tosin vaikutti myös seurustelu ulkomaalaisen kanssa. Siinä on vähän pakko avata suutaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYvä että on tuonut.. Ihanaa että sunkin kielipää on kehittynyt huomattavasti matkanaikana. Se avaa niin paljon asioita elämään ja on niin paljon helpompi tehdä mitä vain, jos kielipää on yhtäään hallussa. Ihanaa että uskalsit aikanaan lähteä, se kannatti :)

   Poista
 23. Ihania kuvia! Hienoja muistoja ja kiitollisuuden aiheita sinulla. Yksi kyllä pomppasi silmään, englanninkielen taito! Se on kyllä erityismaininnan arvoinen asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Joo englanninkielen taito on kyllä ihanin juttu melkeen koko viime vuodessa. On niin paljon helpompi tehdä asioita joita rakastaa, kun on edes hieman sitä kielipäätä mitä käyttää.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA

AUSTRALIAN TAPPAVAT MERIHIRVIÖT