MILTÄ TUNTUI PALATA VUODEN REISSULTA SUOMEEN?

No vihdoin.. Tämä likka palasi Suomeen viime viikolla, melkein vuoden reissailun jälkeen.. Tämä pienehkö postaus tauko johtu siis tästä viimeisestä 1,5 kk  kestävästä roadtripistä, jonka aikana ei paljoo kerennyt postailemaan ja päivittelemään someja kovin paljoa (instagrammia lukuunottamatta).
Matka meni todella hyvin, pieniä vastoinkäymisiä lukuunottamatta. Mutta miltä tuntui palata Suomeen?


Kun oli aika pakata laukut viimeistä kertaa ja nukkua viimeinen yö Australiassa, en osaa edes kertoa minkälaisia fiiliksiä kävin läpi.. Ihan melkein vuoden Australiassa ollessani, tajusin että olen rakastunut siihen maahan, ja piti useampaan kertaan miettiä, lähdenkö Suomeen vai jäänkö Australiaan. Istuin vain sängyllä ja mietin keinoja, miten skippaisin lentoni.. Don`t take me wrong, oli ihana tulla kotiin vuoden jälkeen, mutta kyllä mä reissussakin oisin viihtynyt. Mutta mikä siinä on että Suomeen on vaikeampi palata kuin lähteä sieltä? Tätä mietin ja kauan..


Lentokentällä ja koneessa, olin sekä surullinen, että iloinen lähtiessäni. Toisaalta tiesin palaavani Australiaan joku päivä, joka lohdutti mua sen verran, että uskalsin lähteä. Kunnes pääsin Helsinkiin, alkoi jo hymy nousta kasvoille ja oli kiva nähdä perhe ja ystävät, vuoden tauon jälkeen. Kieli solmussa, menin turvatarkastuksesta toiseen, ja ei vielä näin viikonkaan jälkeen aina muista, että voin vihdoin puhua suomea. Helsingissä ei vielä ilman puolesta kovin naurattanu.. Lunta oli muutama sentti maassa, ja keli oli plussan puolella ja vettä sato.. Jep.. Te tiedätte sen harmauden.. Juuri tätä mulla ei ollu ikävä.. Mutta onneksi seuraavana päivänä oli tosi kaunis ilma ja muistin, kuinka kaunista Suomessa on talvella, kun lunta on maassa ja pakkanen paukuttaa ja aurinko paistaa kauniisti. Olin kuin lapsi, kun hämmästelin ja ihastelin valkoisia puita ja valkoista luontoa. Nyt ymmärrän sen, miksi ihmiset ovat kateellisia Suomen talvesta. Onhan se kaunis.


Näin viikon Suomessa oltuani, alkaa kuitenkin tuntumaan että mitä seuraavaksi.. Onneksi lohduttadun ajatuksella, että seuraava reissu häämöttää oven takana.. Lentoliput ja viisumit pitäis hommata, ja sit ollaankin jo pian Uudessa-Seelannissa. Nyt vaan uusia reissusuunnitelmia valmiiksi, ja sit alkaakin reissu.ps. Roadtripistä alan kohta tekemään postauksia joka paikasta missä käytiin.

Kommentit

 1. Aika hurjaa varmasti olla vuosi maailmalla ja sitten yhtäkkiä kylmässä, pimeässä Suomessa - arjessa. Onneksi on jo uusi reissu Uuteen-Seelantiin buukattuna! Meinaatkos kertoa siitä vielä lisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei tämä kylmyys niin kauheesti haittaaa, mutta toi pimeys ahistaa! Mutta onneksi uus reissu lähestyy ja voi alkaa tekemään kunnon pläänejä sitä varten!:) Joo tottakai tulee postauksia uusista reissusuunnitelmista!:) sitä odotellessa;)

   Poista
 2. onneksi uusi reissu aurinkoon ja valoon on jo buukattuna - kyllä se sitä angstia kummasti auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Se piristää huomattavasti, et kohta pääsee taas aurinkoon ja lämpöön!:)

   Poista
 3. Kyllä se auttaa kun pääsee uudelleen tankkaamaan aurinkoenergiaa ! :D Tiedän kyllä tuon tunteen. Puoli vuotta Sloveniassa ja ai että, meni melkein koko kesä opetella siihen että englantia ei enää tarvitse käyttää - uskon että vuoden reissusta on vielä vaikeampi palautua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Uutta reissua odotellessa! :) Ja joo ei meinaa muistaa, etenkää kauppareissuilla ja tommosilla virallisilla jutuilla, aina alkaa puhuun ensin englantia ja sit vasta vaihtuu.. ja sorit ja muut tulee heti englanniksi mutta kaippa siihen tottuu! :D

   Poista
 4. Nojaa, en voi sanoa, että olisin kaivannut lunta. Kaliforniassa oli talvella ikuinen jahnaava harmaus, ikään kuin marraskuu, joka ei lopu koskaan. Siltikään en pitänyt Suomen lumesta. Aivan erityisesti en pidä liukkaudesta. Mutta kun töllöttimestä tuli saamelaisia, niin minun ensimmäinen ajatus oli, että ne ovat intiaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se harmaus on kyllä aivan totta, etenkin jos on kelit plussan puolella. Mut jos on semmoinen kiperä pakkanen, on mun mielestä silloin yleensä niin kaunista! ;)

   Poista
 5. Muistan sen ahdistavan tunteen, kun joitain vuosia sitten hyppäsin Skotlannissa lentokoneeseen Suomeen paluuta varten - mutta ei se Suomeen asettuminen sitten onnistunutkaan. ^_^ Kuten ei ilmeisesti sinullakaan: uudet matkaliput aurinkoon jo taskussa! Hyvää reissua, pidän kuviasi silmällä Instassa! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä vielä asetuta ;) Vielä ei matkalippuja oo ostettu, mutta pian tilanne korjaantuu :) Kiitos paljon! Minäkin jään seurailemaan sinun kuvia ja blogia.

   Poista
 6. Mä olen kerran palannut vuoden reissulta Suomeen, ja silloin se oli ihanaa! Tiesin lähteväni vielä joskus uudestaan ulkomaille ja vuoden päästä tästä paluusta lähdinkin ja sillä reissulla on nyt oltu 15 vuotta. Nyt paluumuutto Suomeen olisi varmasti tosi vaikea, eikä se edes ole suunnitelmissa. Minä olen muuttunut ja niin on myös Suomi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi muuttuu kyllä kokoajan, mutta niinhän me kaikki. Mutta kyllä sen huomaa, että vaikka koti ei muuttuisi vuoden aikana, itse muuttuu ja paljon. Joo 15 vuoden jälkeen voi paluumuutto olla hankalaa.

   Poista
 7. Ihan vuotta en ole viettänyt pois kotoa mutta 7kuukautta tuli putkeen oltua :) Olihan se aikamoinen onnensekava fiilis saapua :D Ja voi että sitä poltetta lähteä uudestaan reissuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä oli! Ei oikein ottanut tunteista selvää, mutta on ihana olla hetki kotona ja lähteä sitten uudestaan matkaan. :) ja joo polte on suuri ;)

   Poista
 8. Ahdistus kotiinpaluusta varmasti on sellaista aaltoilevaa. Onneks sua odottaa kuitenkin uudet seikkailut :) Nauti nyt Suomesta ja perheestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tottakai :) Ihana olla kotona, mutta on myös erittäin kiva lähteä uusiin seikkailuihin ;)

   Poista
 9. Tuttuja ajatuksia... Ja mikään ei auta kotiinpaluuahdistukseen paremmin kuin uudet reissusuunnitelmat :).

  VastaaPoista
 10. Onneksi vit lähteä uudelleen. Kaikki ei voi. Hyvä jos pääsee edes hetkeksi. Varsinkin kun taas on tämä pimeä aika ja lumetkin on tipotiessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! On kyllä kiitollinen, että on mahdollisuus lähteä!

   Poista
 11. Mahtavaa, että on jo uusi reissu tiedossa! Mä olen ollut kahdesti vuoden reissulla, ja molempien jälkeen Suomeen sopeutumisessa parhaiten auttoi se, että oli jo uudet seikkailut odottamassa. Toisen kerran jälkeen lähdinkin Suomesta sitten pysyvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin mustaki tuntuu, että ahdistus iskis, jos ei ois minkäänlaista suunnitelmaa, mutta onneksi on suunnitelmat valmiina, joten ei tarvi ko liput ostaa ja lähteä.

   Poista
 12. Ehkä otsikon perusteella olisin odottanut vähän enemmänkin pohdintaa paluuseen liittyen kuin siihen päätymistä, että uusi reissu samalle suunnalle odottaa ... mutta ehkä analyysin aika on vasta vähän myöhemmin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikeessa oot! Ehkä tuota olis viel hitusen enemmän voinu avata. Minun moka ;)

   Poista
 13. Nyt kyllä ihmetyttää, että miksi et käynyt Uudessa-Seelannissa jo Australiassa ollessa, kun sehän on kuitenkin sieltä katsoen snadisti lähempänä kuin täältä. :-) Tuliko kiire tai joku muu syy ettei se vaan onnistunu? Uusi-Seelanti olis varmasti upea, sinne tekis joku kerta mieli mennä.
  Ja tiedän tunteen, itsekin olen Espanjan vuoden jälkeen kotiutunut maailmalta. Se vie aikansa, mutta kaikkeen tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli alunperin aikomus mennä siitä suoraa, mutta aion viettää Uudessa-Seelannissa vuoden verran näillä näkymin, joten ajattelin et tulen vuoden jälkeen hetkeksi kotiin ja sit lähden uudestaan. Ja tarkoituksena on myös kiertää Aasia tällä samalla seuraavalla reissulla. Minäkin ootan kyllä tuota seuraavaa reissua ihan todella paljon. Joo niinhän tuo vie, mutta onneksi on vain pieni loma ;)

   Poista
 14. Vuosi on pitkä aika olla pois kotoa, varsinkin noin nuorena. Melkoinen kontrasti siinä Australian ja Suomen välillä on. Hyvää joulua Suomeen ja ihanaa Uutta-Seelantia! Se jos mikä on sellainen kohde, johon aion vielä palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kiitos ja samoin sinne! Mä en malttais oottaa Uutta-Seelantia ja sen upeita maisemia!

   Poista
 15. Innolla odottelen postauksia road tripistä, ihania kuvia oli ainakin Instassa. Tui haikeita ihania muistoja omista itärannikon road tripeistä. Aussivuosi antoi itsellekin ihan uudet silmät Suomen suhteen, yhtäkkiä siitä tulikin kaunis, kun olin aina pitänyt sitä niin tylsänä :) Toivottavasti tuut Aussilaan toistekin :) Uusi-Seelanti on vielä haaveissa meillä, ehkä ensi vuonna, tai sitä seuraavana... Jotenkin kun se on tuossa vieressä, niin ei tunnu olevan kiirettä sen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että on odottajia ;) Kiitos, oli siellä ihan mielettömiä maisemia. No sulla on paikat lähellä, niin voit lähteä käymään helpommin reissussa sieltä käsin. Joo musta tuntuu että kävelen täällä vaaleenpunaiset silmälaput silmillä ja ihastelen kaikkea. Aussilaan palaan varmasti. Luultavasti muutaman vuoden päästä. Kyllähän sinne Uuteen-Seelantiin kerkeää. :)

   Poista
 16. Vuosi on kyllä pitkä aika. Kun olin puoli vuotta Kiinassa, tuntui siltä, että olin ollut ikuisuuden pois Suomesta! Ja sulla vielä tuplasti pidempi aika. Onneksi uudet reissut piristää aina! Ja joo, todellakin tiedän, miltä se harmaus näyttää. :D

  VastaaPoista
 17. Kyllä siinä varmasti kulttuurishokki iskee, kun aurinkoisesta Australiasta palaa pimeään ja kylmään Suomeen. Mulla se meinas tulla jo kahden viikon Thaimaan matkan jälkeen :) Mutta voi onnellista, kun Uusi-Seelanti odottaa kohta. Sinne minäkin haluaisin..

  VastaaPoista
 18. Hienoa, kun pystyy ja haluaa nähdä maailmaa pitkissä pätkissä. Uuden-Seelannin valloitus tuohon päälle kuulostaa tosi nastalta.

  VastaaPoista
 19. Nämä on juuri näitä "bitter sweet" -juttuja. On kiva tulla kotiin, mutta haikeaa jättää taakseen kaikki hienot kokemukset. No, sitten ei kun uusia seikkailuja kohti vaan.

  VastaaPoista
 20. Pitkän ulkomailla olon jälkeen on aina hurjaa palata takaisin Suomeen! Mä olin 4kk poissa Suomesta ja kävin nopeasti yhden viikonlopun, tosin 4kk ei vielä ollut niin pitkä aika että oikeastaan tuntuisi siltä, et olis ollut ollenkaan pois. Mutta vuoden vaihto-oppilasvuoden jälkeen meni kyllä oma aikansa sopeutua takaisin Suomeen. :)

  VastaaPoista
 21. Varmasti on sulla ollu tunteet kotiin lähtöpäivänä yhtä sörsseliä! Onneks pääset taas reissuun!
  Ihailen tuota miten rohkea olit, mm. sun blogin inspiroimana lähden ausseihin wh-viisumilla tarkoituksena viipyä maassa vuosi myös.
  Mietin tässä sitä, että mistä löysit oman workinghostellin,
  entä minkä hintasta sulla oli täällä hostellissa asuminen?
  Paljonko siellä farmiduunis oli h/palkka?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

YKSINÄISYYS MATKUSTELLESSA

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA