UNOHTUMATON ROADTRIPPI AUSTRALIASSA

Matkamme alkoi parisen kuukautta sitten uusien ja vanhojen ystävieni kanssa Australian itärannikon halki. Vuokrasimme auton Cairnssistä, ja ajoimme yli 2500 kilometriä kohti Sydneytä. Aloitin reissun ensin yksikseen kierrellen hieman paikkoja, jonka jälkeen tapasin tytöt Cairnssissä.
Olin koko 10 kuukauden ajan reissannu yksin tai englantilaisen ystäväni kanssa, joten suomi seura teki erittäin hyvää sen 3 viikon ajan. Suomea en ollut puhunut juuri yhtään koko 10 kuukauden aikana (lukuunottamatta varmaan 4 puhelua kotiin), joten alkuun sanat olivat hieman hukassa ja kieli solmussa.


Matkaamme kuului ihan mielettömän ihania hetkiä, mutta myös paljon epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä, joista lisää myöhemmin.. Pitkiä aamuja, Sushirullan syömistä aamupalaksi, päiväpalaksi ja aina kuin se vain oli mahdollista, paljon uimista ja rannalla oloa, ihania auringon laskuja ja nousuja, autolla ajoa monta tuhatta kilometriä ihanissa maisemissa, ikimuistoisia jutteluhetkiä ystävien kanssa, laskuvarjohyppyä, uusiin ystäviin tutustumista, snorklausta korallien ja tuhansien kalojen seassa. safariajelua maailman suurimmalla hiekkasaarella, ikimuistoisia hetkiä delfiinien ja kilpikonnien uimista seuratessa, ja kaikki ne ihanat ja lumoavat maisemat ja paikat mitä nähtiin, teki meidän reissusta juuri niin täydellisen kuin se olikin.Matkalla kävimme parissakymmenessä kaupungissa ja 3 maassa. Roadtripin aikana näimme ehkä kauneimpia paikkoja mitä ollaan ikinä nähty. Paljon erilaista maastoa ja luontoa.  Australian roadtripin jälkeen lensimme Singaporeen ja sieltä hong kongiin joissa vietimme muutaman päivän. Roadtripin oli tarkoitus olla kuukauden mittanen ja auto oli tarkotus vuokrata 3 viikoksi mutta pienien vastoinkäymisten jälkeen, saimme auton melkein 2 viikoksi ainoastaan, joten aika nopealla tahdilla jouduttiin matkaa jatkamaan ja jouduttiin skippaamaan muutama mesta mihin oltaisiin haluttu mennä, mutta ompahan syy mennä takaisin kun ei nähnyt kaikkea ;)Seura oli ihan mieletöntä ja meillä oli ihan mieletön roadtrippi, mutta kuitenki huomasin, että minut on tarkotettu matkustamaan yksin. Yksin matkustellessä mulle harvoin käy mitään vastoinkäymisiä ja jos käy, pystyn selvittämään ne tosi helposti ja keksiä uuden suunnitelman sekunnissa, jos sille on tarve, mutta porukassa reissaamisessa se ei ole niin helppoa. Ja pakko myöntää että Suomenkin puhuminen alkoi kyllästyttää viikon jälkeen. Tuli olo että haluan taas puhua Englantia, koska siksihän Australiaan olin tullut. Mutta tytöt oli niin ihania että kyllä välillä on ihana matkustaa tommoisessa seurassa. Onneksi kohta kaikki tytöt ovat Suomessa, niin päästään muistelemaan meidän ihanaa reissua.


Jatkuu seuraavassa postauksessa ;)

Kommentit

 1. Näyttääpä ihanalta, varmasti ollut ihan mahtava reissu. :) Australiaan olisi niin kiva päästä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyl ihan mielettömän ihana reissu kaikesta huolimatta. Ja ehdottomasti sinne jos ikinä on mahdollisuus!

   Poista
 2. Voi apua, mä niin haluan pois täältä vuoroin loska-vuoroin jäätikkö Suomesta!

  http://tiiasofiya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä... mulla vähän sama ongelma.. Lähtäänks yhdes :D

   Poista
 3. Hauska huomio tuo että yksin reissatessa on helpompi hoitaa vastoinkäymiset. Minäkin olen nopeiden päätösten ja käännösten tyyppi, joten ymmärrän pointtisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta ainakin minun osalta. Itselläni on helppo tehdä uusia ratkaisuja ja vaihtaa suunnitelmaa lennosta. Mutta porukassa sitä on aika vaikeeeta tehdä.

   Poista
 4. Wau! Kuulostaa kyllä mielettömältä reissulta!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta ja kuvissakin on tunnelmaa! Tollanen pidempi roadtrippi ois kyllä kiva itsekin toteuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä se oli! Ja ehdottomasti kannattaa jos ikinä on sellaiseen mahdollisuus.

   Poista
 6. Olipa kivan kuuloinen reissu teillä. Seurailen sen edistymistä uusien postausten muodossa mielelläni.

  VastaaPoista
 7. Minäkin puhuin Australian vuoteni aikana todella vähän suomea - itse asiassa ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana en juuri paria lausetta enempää. Sitten kun suomalainen kaverini tuli käymään, kuulosti itse puhumani suomi aluksi todella oudolta omissa korvissani, ihan kuin olisin puhunut jotain täysin vierasta kieltä. Se meni kylläkin ohi minuuteissa, mutta muistan vieläkin sen hämmentävän tunteen.
  Olen samaa mieltä myös siinä, että yksin matkustaessa vastoinkäymiset on helpompi käsitellä, ja etenkin helpompi jättää taakse kun niitä ei jää vatvomaan matkaseuralaisen kanssa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo jännä!! Mulla just sama ja juuri toi että ajatus kyllä kulki suomeksi ongelmitta, mut sitku yritti sitä sanoo ni kieli aivan solmussa. Varsinkin kaikki pienet kuten yeah, sorry, what, thanks jne tuli monta viikko vielä suomeen paluun jälkeenkin vahingossa. Mut nyt alkaa pikkuhiljaa tottua :D Ja täysin samaa mieltä myös tuosta.. Paljon helpompaa yksin vaihtaa suunnitelmaa kun porukassa on aina sitä et jollekkin ei käy tai muuta vastaavaa joka hankaloittaa asiaa ja sit just toi vatvominen...

   Poista
 8. Ajattele, en ole koskaan reissannut yksin! Joten en osaa yhtään kuvitella, miltä tuntuu yksinmatkustamisen jälkeen yhtäkkiä reissatakin porukassa. Varmasti vaikeuksia, aikaisemmin kun tosiaan kaikki (varsinkin nopeat) päätökset on tottunut tekemään itse. Mutta hieno, että road trip kaveriporukassakin oli onnistunut. Kuvat on myös upeita! Odottelen jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tuntuu hankalalta näin yksinkertaisesti sanottuna.. Hieman oli totuttelemista :D Reissu oli onnistunut, mutta näytti sen että yksin helpompaa. Kiitos Kati!

   Poista
 9. Se on jännä, kuinka nopeasti suomi unohtuu, jos ei sitä hetkeen puhu! Muistan itse tunteneeni oloni todella tyhmäksi kun kuukausien jälkeen sanoin ensimmäiset suomen sanat ääneen, ajatus kyllä juoksi ongelmitta, mutta suu ei pysynyt mukana ja meinasi samaan aikaan sekä itkettää, että naurattaa. Mulla on vielä australian roadtrip kokematta, mutta varmasti ollut vastoinkäymisistä huolimatta unohtumaton kokemus. Harmi, että matka vähän typistyi. Toisaalta, kuten sanoit, niin onpahan sitten syy palata takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo oli mullakin tunne.. Ja se on jännä, että miten se ajatus kulkee, mut sanat menee aivan täysin sekaisin.. :D Ja oli.. Unohtumaton kokemus ehdottomasti. Joo ehdottomasti palaan takaisin

   Poista
 10. Itse vierastan tuollaisia tuhansien kilometrien roadtrippejä, joilla sitten käytännössä vietetään pääosa jokaisesta päivästä autossa, mutta tietysti, on paljon paikkoja, joita ei oikein millään muulla tavalla sitten pääsisi näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Nämäkin on niin mielipidekysymyksiä.. Jotkut tykkää, jotkut ei :) Mutta mie tykkäsin..

   Poista
  2. Kuulostaa silti että ehditte tehdä monenlaista vaikka autossa istumista on täytynyt olla paljon.

   Poista
 11. Toivottavasti positiiviset elämykset vie voiton vastoinkäymisistänne. Ihanan aurinkoisen näköistä. Onkohan tässä ikävää jo kesää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vei. Vastoinkäymisille pystyy vain nauramaana jälkeenpäin, koska oli meillä silti niin huippu reissu. Ja et oo onneksi ainoa kuka kesää ikävöi..

   Poista
 12. Musta tuntuu aina ihanalta jakaa kaikki toisen kanssa, joten yksinmatkustaminen ei oo ikinä ollut täysin mun juttu :) Toki sitäkin on tullut tehtyä ja siitäkin nauttinut :) Jatkokertomuksia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On seki totta.. On se ihana jakaa niitä tarinoita ja kokemuksia välillä jonkun kanssa, mut kyl mä yksin matkustelustakin tykkään. Nämäkin on vähän mielipidekysymyksiä. :)

   Poista
 13. Yksin ei ole tullut liiemmin matkustettua, muuta kuin lyhyitä työmatkoja, mutta komppaan sitä, että (nopeat) päätökset on niin paljon helpompi tehdä itsenäisesti. Tuo suomenkielen poisjääminen reissussa on muuten jännä juttu, sillä aikanaan suomalaisen kaverin kanssa reissussa ollessa aloimme puhumaan myös keskenämme englantia ja Suomeen paluun jälkeen meni oma aikansa vaihtaa takaisin suomenkieleen.

  Takuulla unohtumaton reissu kaikkine käänteineen Sinulla, ja mikä parasta jäi vielä hyvä syy palata noihin aurinkoisiin maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on täysin totta! Ja voin kuvitella tonkin.. Varmasti meni aikansa. Ja oli unohtumaton reissu todellakin.

   Poista
 14. Kuulostaa niin tutulta tuo suomen puhumisen outous! Mustakin on tuntunut että alkaa puhua jotain todella tönkköä kirjakieltä, kun on avannut suunsa suomeksi pitkän ajan jälkeen. :D Ihanan kuuloinen ja näköinen reissu vastoinkäymisistä huolimatta! Porukassa reissaaminen ei tosiaan ole ihan niin joustavaa kuin yksin tai kaksin, mutta hauskaa yleensä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta.. :D Ihanaa etten ole ainoa. Näinpä! :)

   Poista
 15. Minä haluan kokeilla laskuvarjohyppyä kans, mut sitä varten on oltava laiheliini, joten olen taas massiivisella laihiksella.
  Mitä tulee yksin reissaamiseen, niin muistan sellaiset asiat kuin "mitä useampi kokki, sitä isompi soppa" ja siihen liittyen kiss-periaate.

  VastaaPoista
 16. Kun olen useamman kerran asunut yksin maailmalla, on sitten tuntunut yhtäkkiä hankalalta puhua suomea, tai jotenkin ainakin erilaiselta. Mutta kieli on minulle elämäni tärkeimpiä asioita, joten en koskaan voisi todeta, että kyllästyisin suomen kieleen :) Äidinkieli on aina äidinkieli, vaikka minulla noita "rinnakkaiskieliä onkin". Pisti vain silmään tuo lause, vaikka sinulle se ei varmaan ollut niin tärkeä asia.
  Yksinmatkustaminen on sen sijaan hienoa. Toisaalta paljon yksin maailmalla olleena, onpa se ihanaa, kun saa joskus matkustaa toisenkin kanssa. No, ehdinkin reissata 16 vuotta jo enimmäkseen yksin :D Australia on kyllä lisätty niihin kohteisiin, mihin haluan mennä!

  VastaaPoista
 17. Ihanan lämpimän näköistä. Villasukkia ei tuolla tarvita. Australian road trip kuulostaa kaikin puolin puoleensa vetävältä!

  VastaaPoista
 18. Multa on vielä kokematta road trip, koska en ajokorttia omista. Se on kyllä totta, että yksin matkustaa jotenkin vapaammin ja voi mennä vain oman mielen mukaan.

  VastaaPoista
 19. Mäkin olen saanut kokea tuon hämennyksen, kun pitkästä aikaa avaa suunsa puhuakseen suomea. Vain matkustaminen mahdollistaa tämänkin kokemuksen!

  VastaaPoista
 20. Suomenkielestä tulee kyllä kankeaa aika nopsaan, jos ei sitä aktiivisesti käytä. Itsekin reissaan mielelläni yksin tai ainakin matkakaverin pitää olla sellainen, että tiedän että meidän reissutottumukset menee yksiin. Välttelen myös suomen puhumista ulkomailla :D Jotenkin tuntuu että olen vähän erilainen ihminen kun kommunikoin englanniksi, jotenkin pirteämpi ja iloisempi!

  VastaaPoista
 21. Kiinnostaisi kyllä heittää roadtrippi Australiassa. Heitettiin vuosi sitten kolmen viikon keikka Uudessa-Seelannissa ja sielläkin jäi kyllä vielä ihmeteltävää - takaisin on päästävä! Katotaan oisko se tässä välissä kuitenkin Australia vuoro. Sielläkin on niin paljon nähtävää. Täytyy tehdä hyvät suunnitelmat.

  VastaaPoista
 22. Magee reissu sulla ollu! Ja tosiaan suomi ruostuu, jos sitä ei käytä. Meillä on nyt pari vuotta ulkomailla takana, ja vaikka miehen kans molemmat suomalaisia ollaan ja puhutaan kotona suomea, kyllä sen huomaa kun päivät pitkät puhuu muita kieliä, kotiin tullessa on varsinkin väsyneenä joskus sanat haussa. Ja hauska että tunnistat itsessäsi soolomatkaajan :) Matkustus opettaa!

  VastaaPoista
 23. Hienolta näyttää! Parin kuukauden päästä lãhden testailemaan länsirannikkoa ��

  VastaaPoista
 24. Ihania kuva ja kuulostaa kivalta reissulta muutenkin. Samoihin kohteisiin tekisi mieli. Jatkokertomusta odotellessa :)

  VastaaPoista
 25. Tuohan kuulostaa suunnitelmalta, mikä pitäisi itsekin toteuttaa! Mitäs tuollainen autonvuokraus maksoi?

  VastaaPoista
 26. Oii kuinka loistavaan ajankohtaan kirjoitat tästä kun oma road trip toteutuu toukokuussa!<3 Menemme vain reitin ns. toisinpäin ja aloitus Brisbanesta ja siitä ylöspäin ainakin Airlie Beachille asti. Oliko teillä camper van vai normi henkilöauto? Haluan kuulla kaikki kokemukset tuolla reissulta, joten jään kuulolle! :D Täytyykin tutkia mitä olet jo aiemminkin kirjoitellut..

  VastaaPoista
 27. Hei!

  Olin jo niin innoissani kun luin otsikon, mutta eihän tässä jutussa ollutkaan mitään itse roadtripistä. Missä kävitte, millaisella autolla liikutte, mitä näkemistä reitin varrella on?

  Sorry, mä en nyt saanut tästä kirjoituksesta mitään irti, ainoa asia mitä tuli mieleen on se, että miksi kummassa et pidä perheeseesi yhteyttä enempää? Skype ja messenger toimii myös videopuheluihin.

  VastaaPoista
 28. Varmaan jäi paljon näkemättäkin vielä tosiaan :)

  VastaaPoista
 29. Wou, upeita kuvia - alkoi tekemään mieli rannalle ottamaan aurinkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA

AUSTRALIAN TAPPAVAT MERIHIRVIÖT