FITZROY ISLAND- UNELMIEN TÄYTTYMYS

Heti alkuun pyydän anteeksi tästä vähäisestä postaamisesta. Matkamessujen jälkeen, mulla on ollut mielessä ajatuksia ja kysymyksiä liittyen bloggaamiseen ja siihen että mitä oikein haluan bloggaamiselta. Tykkään kirjoittaa, kuvata ja pitää teidät mukana mun reissuilla, mutta oon luonteeltani semmoinen ihminen, että ressaan ja otan paineita kauheesti asioista. Mut nyt tauon aikana on tullut ikävä kirjoittamista ja ihan vain sitä että saa itsekkin muistella reissuja ja unohtumattomia kokemuksia. Nyt oon taas intoa täynnä ja yritän pitää tämän bloggaamisen mukavana harrastuksena, enkä sellasena pakkomielteenä. Mut nyt asiaan :D
Hullua miten aika rientää.. Siitä on jo 4 kuukautta kun olen palannut suomeen. Nyt kuitenki haluan muistella yhtä varmasti maailman kauneimpia paikkoja nimittäin Fitzroy islandia. Edes tuon nimen kuuleminen saa minun ihon kananlihalle, kun verkkokalvoille välähtää se kuva niistä maisemista mitä siellä oli. Meidän roadtrippi sai siis alkunsa tällä saarella, joka oli ensimmäinen kohde meidän roadtripille ja alkoi muuten aivan täydellisesti. Oltiin suunniteltu lähtevämme perjantaina vuokra-autolla kohti Townsvilleä ja meidän ensimmäistä kohdetta, mutta meillä tuli ongelmia autovuokrauksen kanssa ja saatiinkin auto vasta sunnuntaille. Ensin kirottiin sitä ettei päästy lähteen, koska se tarkoitti sitä että jouduttiin skippaamaan pari paikkaa Townsvillen lähettyviltä, koska aika ei riittänyt. Mutta olen erittäin kiitollinen ettei päästykkään lähtemään. Mietittiin hetki, että mitä tehdään niiden parin päivän aikana Cairnssissä, jossa oltiin vietetty jo viikko ja päätettiin mennä kysyyn sitä lähimmältä matkatoimistosta. Hetki mietittiin sademetsiä, mutta minua kiehto se saari, ja päätettiin lähteä sinne. Otettiin päiväreissu saarelle, jonne mentiin veneillä. Matkan hinnaksi kertyi jotain 60 $, mikä on ihan todella vähän tämmöisesta paikasta. Matka alkoi aamulla veneellä kohti saarta. Meripelkoisena matka tuntui aivan liian pitkältä, koska olin varma että vene kippaa niiden aaltojen takia.Pelko kuitenkin unohtui samantien kun nähtiin saari. Kristallin sininen vesi houkutteli ehkä eniten hyppäämään suoraan veteen, mutta en malttanu odottaa että pääsen näkemään saaren lähempää, joten sinnittelin hyppäämistä. Rantaan saavuttuamme, en kyennyt muutako sanomaan wow ja ihastelemaan ympärilleni. Ihan oikeasti.. En osaa edes kertoa mitä näin.. Rannalla ei ollut muutamaa ihmistä lukuunottamatta sielun sielua. Se oli niin rauhallisen näköinen. Eniten kiinnosti rannan maaperä, mikä ei ollut hiekkaa vaan ilmeisesti korallikiviä (tai muuta selitystä ei erikoisille niille miljoonille kiville keksitty).


Hetki ihmeteltiin ja ihasteltiin, jonka jälkeen päätettiin heti aloittaa evästauko ja siitä suoraan rannalle makaan, ja voin sanoa että toimi! Etsittiin mahdollisimman rauhallinen paikka ja löydettiin ihana varjoinen nurkkaus jonne jäätiin pötkötteleen. Ranta oli ehkä ihanin ikinä. Suoraan rannasta alkoi iso valliriutta ja rannalta pääsi suoraan sukeltamaan korallien keskelle. Hetken pulikoimisen jälkeen tytöt huomas, että suoraan meidän edessä oli merikäärme, jonka yks pisara myrkkyä voi tappaa kolme ihmistä. Hetkeen ei uimaan tehnyt mieli, mutta en voinut kauaa vastustaa.. Käveltiin nimittäin ehkä pari kilsaa pitkä, kaunis "vaelluspolku", ja löysimme aivan täydellisen paikan. Sielläkään ei kovin montaa ihmistä ollut ja niin kaunis paikka etten osaa edes kuvailla. Antaa kuvien puhua puolestaan. Pian kuitenkin oli aika palata takaisin veneelle, joka vei meidät takaisin Cairnssiin.Päivä oli kokonaisuudessaan täydellinen, ja reissu alkoi juuri niin hyvin kun olin sen toivonutkin alkavan. Jos ikinä olet Australiassa, niin elä missaa tätä paikkaa. Voin luvata että se sulattaa sydämmen.  Aivan ihanaa kevään alkua kaikille missäpäin ikinä olettekin!


Kommentit

 1. Wau! Onpa todella upea paikka. Mulla olisi kova ikävä takaisin Australiaan. Toivottavasti jossain välissä pääsen palaamaan sinne edes muutamaksi viikoksi. Ja bloggaamisesta ei tosiaan kannata ottaa mitään stressiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo paikka kyllä sulattaa sydämmen jokaiselta. Et oo ainoo kellä on ikävä sinne. Ja ehdottomasti pitää kyllä palata takaisin. Ja joo ei todellakaan kannata. Siksi pidinkin hetken taukoa koska aloin huomaamaan että siitä tuli enemmänkin sellaista pakonomaista, niin tuli olo että nyt on pakko vähän jarruttaa ja ottaa vähän takapakkia ja kokeilla sit hetken kuluttua uudelleen.

   Poista
 2. Aika täydellistä! Me ollaan käyty näistä Cairnsin lähisaarista vaan Green Islandilla, ja sekin oli aika paratiisi. Seuraavalla kerralla täytyy ottaa tämä kalenteriin! Me itse asiassa tultiin taas just kotiin tuolta suunnalta, mielellään oltais kauemminkin oltu, mutta vähän huono vuodenaika säiden suhteen. Cairns <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Tuo jäi mulla välistä ja harmittaa suuresti, mut hei, ompahan syy palata ;) Todellakin ottakaa kalenteriin.. Tota ei kannata missata.. Yrittäkää valita sellanen ajankohta milloin siel ei oikeesti oo juuri muita niin se on tuplasti parempi. Cairns on kyllä ihan parhautta. Ja joo mä huomasin teidän reissun ja oli kyl huikee reissu vissiin taas. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Näyttää hyvältä ja sitä se oli! ehdottomasti sinne. ;)

   Poista
 4. Houkuttelevalta näyttää.Eipä todellakaan kannattanut jättää väliin!

  VastaaPoista
 5. Ihania paratiisikuvia! Tää kohde oli mulle ennestään tuntematon, piti katsoa google-mapsista missäpäin maailmaa liikutaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on tosi pieni saari ja varmasti aika tuntematon, etenkin jos ei Australiassa oo paljoo liikkunut. :D

   Poista
 6. Upea paratiisi! Kauanko teillä oli aikaa olla tuolla ennen kuin vene lähti takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli upea!! Vietettiin tuolla kokonainen päivä.. En nyt enää tarkkoja aikoja muista, monelta mentiin mut aikaisin aamusta tyylii 5-6 asti illalla. Eli aika perus päiväreissu. :) Siellä oli yks hotelli missä majottua, mut se oli aika hintava, niin jätettiin välistä tälläkertaa.

   Poista
 7. Aivan ihanan houkuttelevia kuvia! Kyllä tuolla kelpaisi talsia ja nauttia elämästä.

  VastaaPoista
 8. Blogistressi on itsellekin tuttua! Sopivan balanssin löytäminen postailutahtiin, aiheisiin ja kaikkeen muuhun on vähän hankalaa välillä, mutta tärkeintä että tämä pysyy kivana harrastuksena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä. Toi sun asenne pitää bloggaaminen mukavana harrastuksena kuulostaa hyvältä! Eihän mitään jaksa pitkään jos siitä syntyy vaan stressiä eikä iloa itselle. Ja se näkyy sisällössäkin!

   Poista
  2. Näinpä! Ootte ihan oikeessa. Joskus on vaan pakko ottaa vähän taukoa et saa sen mielentilan siihe samaan pisteeseen ku siiitä on joskus lähetty. Et sitku tulee fiilis kirjoittaa, niin sit vasta kirjoitetaan. :D

   Poista
 9. Täydellisen näköinen paikka! Onneksi huomasitte merikäärmeen ajoissa. Siellä päin maailmaa täytyy oikeasti pitää silmät auki käärmeiden ja muiden vuoksi. En ole käynyt Australiassa, mutta jos sinne joskus pääsen, en tiedä minne pitäisi mennä, kun ihania paikkoja pulpahtelee vastaan koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olikin. Ja ei oltais huomattu, ellei joku mies ois tullu huutaan et tulkaa heti pois et pari metriä teistä on merikäärme.. Ja joo Australiassa on oikeesti oltava tarkkana eläimistä etenkin, mutta maalaisjärjellä onneksi pärjää pitkään. Jos sinne haluaa, niin ehdottomasti suosittelen Melbournea. Yks niin lemppareista paikoista.. :)

   Poista
 10. Kiva että olet taas löytänyt inspiraation bloggaamiseen. Uskon, että noita hetkiä tulee kaikille jolloin miettii, että onko tässä mitään järkeä, tai ei vaan yksinkertaisesti saa itsestään irti mitään. Upean näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä.. Joo onneksi lohduttauduin ajatuksella, etten varmasti ole ainoa, kuka kamppailee välillä saman asian kanssa. :D Onneksi pikku tauko auttaa lähes aina.

   Poista
 11. Aivan upean näköinen paratiisi. Jännän näköisiä nuo kivet tuossa rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja joo ne oli tosi outoja, mutta omalla tavallaan tosi kiehtovia.

   Poista
 12. Ihan alkuun, jokainen tekee omaa blogiaan omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan. Jos bloggaaminen on velvollisuus ja stressinaihe, kannattaakin pitää taukoa. Päivität juuri siihen tahtiin, kun hyvältä tuntuu. Tuo saari näyttää aivan ihanalta, kirkas vesi ja tropiikki. Ei tosin ihme, että uintihalut katosivat, kun myrkkykäärme uiskenteli noin lähellä. Jaiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa. Onneksi pieni tauko auttaa aina. Sitä se saari olikin. Saari oli kaikinpuolin täydellinen. Joo halut meni hetkeksi uimisen suhteen, mutta kauaa ei sitä kirkkaan sinistä vettä voinu vastustella.

   Poista
 13. No jo on uskomattoman näköiset maisemat!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA

AUSTRALIAN TAPPAVAT MERIHIRVIÖT