GREAT OCEAN ROAD- AUSTRALIAN TUNNETUIN ROADTRIP

Voiko mikään olla parempaa kun hypätä ystävien kanssa autoon ja lähteä ajamaan Australian tunnetuinta maisemareittiä Great Ocean Roadia. Kyseinen maisemareitti alkaa noin tunnin ajomatkan päästä Melbournesta ja reitti on about 250 kilometriä pitkä. Matkan varrella näet uskomattia kalkkikivijyrkänteitä, kauniita rantoja, sademetsiä, vesiputouksia, ihania rantakyliä ja lukuisia muita mielenkiintoisia kohteita.Vaikka tuntuis että noin 250 kilometrin mittaiseen maisemareittiin riittäisi hyvin päivän reissu, olet väärässä. Mie olen kyseisen reitin ajanut 3 kertaa. Kaksi kertaa päivä reissun ja kummallakin kerralla olen jälkeenpäin harmitellut etten kerennyt tehdä/nähdä kaikkea mitä halusin. Pari viikkoa sitten tehtiin kavereitten kanssa vihdoinkin roadtrippi kyseiselle paikalle ja päätettiin kerrankin varata 2 kokonaista päivää. Tiet maisemareitillä on todella mutkaiset ja haastavat joten tämäki vaatii aikaa, sillä nopeusrajotukset eivät ole kovin korkeat. Ja tottakai suurimman osan ajasta kiertelet paikkoja ja ihastelet maisemia ja huomaat nopeasti että päivä on mennyt niin nopeesti että on jo pimeä.
2 päivää oli meille tosi hyvä aika. Kerkesimme juuri ja juuri käytyä kaikki paikat missä haluttiinkin.
Eli kaikki ketkä matkaavat Melbourneen tai lähistölle, ehdottomasti tässä paikka teille minne on pakko mennä.

12 apostolia on varmasti se tunnetuin kohde maisemareitillä, mutta sieltä löytyy myös aivan älyttömän paljon muitakin nähtävyyksiä, jotka ei välttämättä ole niin tunnettuja.
Esimerkiksi Gibson steps, mistä voit laskeutua portaat alas suoraan beachille ja nähdä kalliojyrkänteet myöskin rannalta. Myös Loch Ard Gorge, London Arch (London Bridge), The Grotto, The Arch, Bay of Island, Otways National Park ovat ehdottomasti paikkoja joita suosittelen näkemään. 
Great Ocean road on ehdottomasti yksi Australian lempi nähtävyyksistäni. Rannat on tupaten täynnä ihmisiä nauttimasta auringosta ja rannoista, meri on täynnä surffareita etenkin ranta nimeltä Bell's Beach, nähtävyydet ovat täynnä turisteja kameroiden kanssa. Paras aika Great Ocean Roadille on minun mielestä matkustaa joko alkusyksystä jolloin pahin turistirysä ja pahimmat helteet on ohi, tai vastaavasasti keväällä ennenkuin kesä on kerennyt kunnolla alkaa. Keväällä on paras aika nähdä vesiputouksia, ja nautiskella kauniista sademetsistä. Mikäli talvella matkaat Great Ocean Roadille, on erittäin hyvä tsäänssi nähdä myös valaita matkalla.


Ja tietenkin pitäähän se mainita että matkan varrella on erittäin todennäköistä että törmäät lukuisiin kenguruihin sekä koaloihin. Mikäli et matkan varrella koaloita satu näkemään niin Kennett Riverissä ainakin nähtiin paljon koaloita ja myös älyttömän paljon erilaisia lintuja, joita ihmiset ruokkivat.
Eli mikäli Australiaan, tai Melbournen lähistölle tulet, laita tämä sinun Must do- listalle. Ota mukaan kamera, hieman lämmintä vaatetta, sillä Great Ocean Road on usein aika tuulinen ja hiukan kylmä, sekä iso koura mielenkiintoa ja innostusta mukaan. 

Kommentit

 1. Ihan on kauniin näköistä tuolla reitillä. En tiedä miksi Australia ei ole saanut minua vielä syttymään mutta mieheni kyllä suunnittelee matkaa sinne. Kai sinne sitten on mentävä.

  VastaaPoista
 2. Ei ole tuota tullut ajettua vaikka pari kertaa olemme Australiassa lyhyesti käyneet ja ainakaan nyt ei tunnu siltä, että sinne vielä kolmannen kerran päätyisimme. Nuo viimeiset rantakuvat näyttävät jotenkin kovasti samanoloisilta kuin rannat Portugalin eteläosassa, Algarven rannalla.

  VastaaPoista
 3. Me ollaan suunniteltu Australian reissua kahden vuoden päähän. Siellä on vaan niin paljon näkemistä, etten tiedä mitä pitäisi listalle valita. Great Ocean Road on kyllä yksi vahva ehdokas. Todella kaunista!

  VastaaPoista
 4. Great Ocean Road on ehdottomasti omalla bucket-listallani kun lähden syksyllä maailmanympärimatkalle. Reissuaika on melko lyhyt, joten Australiassa stopataan vain Melbourneen 5 päiväksi, josta pyhittäisin pari päivää kyllä tälle kokemukselle!

  VastaaPoista
 5. No nyt on mahtipontisia maisemia! Täytyy pistää tämä reitti listalle jos ja kun joskus Australiaan päätyy :)

  VastaaPoista
 6. Great Ocean Road oli pitkään upeinta, mitä olen koskaan nähnyt, ja edelleen muistelen sitä suurella lämmöllä. Ne maisemat olivat jotain aivan käsittämätöntä. Itse osallistuin koko päivän kestävälle retkelle, joka oli mahtava kokemus, koska porukka oli hauska. Toki reitti ansaitsisi ehdottomasti pidemmänkin ajan.

  VastaaPoista
 7. Siis huh, mitä maisemia - kyllä tuolla kelpaa roadtrippailla! :) Olen Ausseissa pari kertaa käynyt, mutta tällainen todellinen roadtrip jäänyt tekemättä, joten siitä edelleen haaveilen. Täytyy laittaa tämä reitti muistiin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MIKÄ TEKEE MINUSTA LIIAN NUOREN MATKUSTELEMAAN?

KATASTROFAALINEN LENTOMATKA

AUSTRALIAN TAPPAVAT MERIHIRVIÖT